Varmepumpe Kragerø: Beste leverandører i 2024

Med varierende årstemperaturer og økende strømpriser er det lett å se god nytteverdi i en varmepumpe. Den byr ikke bare på strøm- og miljøbesparende gevinster, men fungerer utmerket til å rense luften samt at den kan brukes til kjøling når utetemperaturene er høye. Så denne kan gi deg gode temperaturer hele året igjennom uten behov for å bruke både vifter og varmeovner avhengende av sesong.

Selv om det kan virke som en stor kostnad å gå til innkjøp av en varmepumpe, vil man i løpet av noen år spare dette inn igjen i form av lavere strømforbruk.

Bilde

Grabowski Klima Service

Google LogoNaN

Les anmeldelser

Grabowski Klima Service tilbyr montering- og servicetjenester av høyeste kvalitet. Bedriftens ansatte er alle sammen godkjente teknikere, som har over 25 års erfaring med de aller fleste varmepumpesystemer.

Bilde

Stiftet i 2018

Bilde

3 ansatte

Bilde

Gulsetvegen 25, 3718 Skien

Bilde

Varmepumpe Kragerø: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Kragerø

Det kan altså virke fornuftig å få montert en varmepumpe i hjemmet, men det er viktig å undersøke godt hvilken type varmepumpe som passer hos deg samt få en oversikt over variasjoner i priser og utvalg hos ulike leverandører. Uavhengende om du trenger hjelp til å finne riktig varmepumpe, eller bare er på utkikk etter en kvalifisert montør til din allerede innkjøpte pumpe kan varmepumpeportalen bistå deg. Ved å fylle ut skjemaet på høyre side vil du etter kort tid motta tilbud fra tre forskjellige forhandlere i ditt område, så du kan få best mulig oversikt og gjøre best mulig valg. 

Ulike typer varmepumpe

Det finnes et stort utvalg i forhold til pris, effekt og størrelse, men det finnes også varmepumper som skiller seg ut på teknologi. Under kan du få en kjapp oversikt over de mest populære og hva som skiller de ut.

Luft-til-luft varmepumpe

Den mest kjøpte varmepumpen er luft-til-luft varianten. Her monteres det en motor med et avansert kjølemedium som henter energi utenfra, og videre sender denne til en vifte som fordeler varm eller kald luft på innsiden. 

Luft-til-vann varmepumpe

Likheten mellom en luft-til-luft pumpe og en luft-til-vann pumpe er mange. Den vesentlige forskjellen foregår derimot på innsiden, da det ikke benyttes luft for å fordele temperatur. Her må man ha et vannbårent system som bruker vann til nettopp dette. Det blåses ingen luft, men boligens temperatur reguleres med radiatorovner og gulvvarme. 

Væske-til-vann varmepumpe

Engangskostnaden ved denne typen, også kalt Jordvarmepumpe, Bergvarmepumpe eller Sjøvarmepumpe, er størst av de tre. Det er fordi systemet er en god del mer omfattende, men det har også best ytelse og lengst levetid. Energi hentes ikke fra utsiden av boligen, men den hentes fra bakken eller sjøen. Videre blir temperaturen regulert av et vannbårent system på lik linje som i luft-til-væske.