Varmepumpe Hamar: Beste leverandører i 2024

Man kan se at bruken av varmepumper har økt i likhet med bevissthet rundt miljø og økonomi. Her i landet har vi tidvis svært kalde årstider som fører til stort behov for oppvarming. Problemet er at tradisjonelle metoder som varmeovner og varmekabler er kostbart. Ikke bare bruker det mer strøm enn nødvendig, men høye strømpriser gjør saken enda verre. Varmepumpen finnes til dette formålet. Ved bruk av veldig innovativ teknologi kan den hente ut mer energi enn den bruker og dermed tilby både oppvarming og kjøling på fremragende vis hele året igjennom med god samvittighet.

Bilde

Varmepumpe Hamar: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Hamar

Det er mange ting å vurdere før man kjøper en varmepumpe. Det riktige valget avhenger av mange ting som hvor du bor og hvor mye strøm du bruker, samt typen bolig og planløsning. Det er også store variasjoner i prisen på ulike varmepumper, selv om de fleste har råd til en av variantene. På høyre side kan du velge å fylle ut et skjema ut ifra hvor langt du er i prosessen. Varmepumpeportalen samler deretter inn tilbud fra tre aktuelle leverandører i nærheten av deg så du enkelt kan finne den beste løsningen. 

Ulike typer varmepumpe

Videre skal vi forklare kort hva de mest vanlige modellene er og hvordan de fungerer. 

Luft-til-luft varmepumpe

Luft-til-luft er med god margin den mest populære varmepumpen. Det grunnes nok i at den er rimeligst og at den kan monteres i stort sett alle hjem. Her finner man en motor som sitter på utsiden av boligen samt en vifte montert på innsiden. Motoren ute vil bruke avansert teknologi til å hente ut energi fra omgivelsene før den deretter sender den til viften på innsiden som blåser luft. 

Luft-til-vann varmepumpe

Luft-til-vann er en litt mer kostbar versjon av luft-til-luft og skiller seg ut med at den ikke blåser luft. Motoren på utsiden fungerer ganske likt, men den sender energien inn i boligen i form av væske, i et vannbårent system. 

Væske-til-vann varmepumpe

Selv om dette er den desidert dyreste varianten har den også store fordeler. Den er absolutt mest effektiv. Denne passer allikevel ikke i alle hjem da den ikke har utvendig motor men heller henter energi fra jord, berg eller sjø. Etter det vil den i likhet med luft-til-vann fordele dette videre i et vannbårent system gjennom boligen. Det er mulig å få støtte til væske-til-vann og vannbårent system av Enova.