Varmepumpe Arendal: Beste leverandører i 2024

Det er en varmepumpe som er den beste kandidaten til å erstatte tradisjonelle oppvarmingsmetoder. De har veldig mange fordeler, som at de bruker veldig lite strøm og er miljøbesparende, samt at det ofte holder med den til hovedvarmekilde og at de kan benyttes til nedkjøling i tillegg. Selv om de før kan ha vært lite pene og bråkete er dagens utvalg mye bedre. De har blitt pene og kan sees på som en del av interiøret, mens noen ser man ikke noe til i det hele tatt.

Bilde

Varmepumpe Arendal: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Arendal

Siden teknologien bak varmepumper har økt drastisk i effektivitet har også utvalget økt tilsvarende. Det har derfor blitt behov for å undersøke grundig i forhold til utvalg og pris. Det finnes flere bruksområder og det har mye å si hvordan du bor til og hvor mye strøm du årlig bruker i boligen din. Det kan også variere i pris fra leverandør til leverandør så det kan også være penger å spare. Siden varmepumpeportalen samarbeider med de ledene i landet har vi også utviklet en løsning for å gjøre dette enklere. På høyre side finner du et skjema som kan hjelpe deg veldig godt på vei og samle inn tre uforpliktende tilbud til deg helt gratis. 

Ulike typer varmepumper

For å gi deg enda bedre oversikt kan du videre lese om de tre vanligste hoved variantene. 

Luft-til-luft varmepumpe

Det er i de fleste tilfeller luft-til-luft varmepumpen som er det rette kjøpet. De har mange fordeler som at de er rimelige i pris, fra 10.000 kroner og oppover ferdig installert, i tillegg til at den kan monteres stort sett overalt. Det monteres i dette tilfellet to deler, en innvendig og en utvendig, der den utvendige delen henter energi fra omgivelsene ute og sender den til delen inne som blåser luft. 

Luft-til-vann varmepumpe

Luft-til-vann er også en svært god pumpe men den krever litt mer. Du må enten ha eller installere et vannbårent system til fordeling. Du vil også her finne en utvendig del men det er her den skiller seg ut. Istedenfor å fordele med luft gjør den dette via det vannbårne systemet. 

Væske-til-vann varmepumpe

De kalles ofte jordvarmepumpe, bergvarmepumpe eller sjøvarmepumpe og passer best for deg som har stor bolig og bruker mye strøm på oppvarming. Disse bruker også et vannbårent system, men har ingen utvendig del. Det må enten bores eller graves på tomten. De har lengst levetid og best effekt men er også dyrest.