Varmepumpe Larvik: Beste leverandører i 2024

For å sikre seg mot ubehagelige strømregninger og for å gjøre et positivt bidrag til miljøet velger mange å gå til innkjøp av en varmepumpe. De er svært energieffektive og sørger for en behagelig temperatur med renset luft hele året. 

Utvalget blir også stadig større da modellene både blir penere og mer effektive for hver generasjon, samtidig som det finnes en variant som passer så å si alle hjem. I takt med økende utvalg blir det derfor naturligvis vanskeligere å navigere seg gjennom markedet, og komme frem til den perfekte pumpen til den rette prisen.

Bilde

Varmepumpe Larvik: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Larvik 

Varmepumpeportalen er her for å hjelpe deg med å finne det du trenger, enten det er et komplett tilbud på varmepumpe og montering, eller bare montering av en pumpe du har kjøpt fra før. Ved å fylle ut skjemaet på høyre side vil vi kontakte tre forskjellige aktører i ditt område, for så å samle tilbudene og gi de til deg. På denne måten kan du lettere finne frem til best pris og best varmepumpe. 

Ulike typer varmepumpe

Det finnes flere varmepumper som benytter seg av litt forskjellig teknologi, og videre kan du lese litt om tre av de vanligste. 

Luft-til-luft varmepumpe

Av de over en million solgte varmepumpene i Norge står luft-til-luft pumpen for rundt 90%. Det er ikke uten grunn, da det er denne som er rimeligst både i pris og for montering, samt at den er godt egnet til så å si alle hjem. Her monteres det en motor på utsiden av boligen som benytter seg av energi fra omgivelsene, som videre blir fordelt av viften på innsiden. 

Luft-til-vann varmepumpe

Man finner også her en motor på utsiden som på samme måte henter energien fra omgivelsene, men luft-til-vann pumpen fordeler ikke denne via luft på innsiden av boligen. Her er du avhengig av et vannbårent system, som gjerne fordeler denne i radiatorovner og i gulvet. 

Væske-til-vann varmepumpe

Denne skiller seg mer ut fra de andre på flere områder. Den er en god del mer kostbar å installere, og henter energien fra bakken eller sjøen isteden. Det er derfor de ofte kalles Bergvarmepumpe, Jordvarmepumpe eller Sjøvarmepumpe. Denne pumpen benytter seg også av et vannbårent system, men da uten en utvendig motor. Selv om den er dyrest har den også betydelig lenger levetid og overlegen ytelse.