Varmepumpe Halden: Beste leverandører i 2024

De siste årene har det blitt stadig økende fokus på miljø og energibesparing. Man ønsker ikke å belaste miljøet med unødvendig energibruk og man ønsker heller ikke å motta enorme og uforutsette strømregninger når det begynner å bli kaldere ute.

Det har skjedd mye med teknologien siden varmepumpens inntog på 90-tallet. Det er ikke lenger slik at du trenger store og stygge pumper og vifter, samtidig som prisene er blitt langt mer overkommelige. Utvalget har derimot blitt veldig mye større, og det har også prisforskjellen hos de ulike leverandørene.

Bilde

Kinnan Norge AS

Google LogoNaN

Les anmeldelser

Kinnan er et av Nordens største og eldste aktører på det nordiske varmepumpemarkedet, og benytter seg kun av autoriserte installatører i de landsdekkende tjenesteoppdragene som utføres. De var først i Norden som offisiell distributør av Panasonic varmepumper, og er i dag også Nordisk distributør for Hitachi.

Bilde

Stiftet i 2014

Bilde

9 ansatte

Bilde

Barstølveien 50, 4636 Kristiansand

Bilde

Varmepumpe Halden: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Halden

Varmepumpeportalen ble utviklet for å bistå deg med å finne rette løsningen i et noe uoversiktlig marked. Ved å fylle ut skjemaet på høyre side vil vi samle inn tre ulike tilbud fra tre forskjellige forhandlere eller montører i nærheten av deg. På denne måten kan du selv velge ut den varianten som er optimal i din bolig, samt finne den beste prisen. Det er ikke lov å montere varmepumpe selv, og portalen kan også finne montør for deg om du allerede har en pumpe. 

Ulike typer varmepumpe 

For å gi deg et kort innblikk i hvordan de vanligste formene for varmepumpe fungerer har vi laget en oversikt under. 

Luft-til-luft varmepumpe

Sannsynligheten er stor for at det er en luft-til-luft varmepumpe du er vant til å se i områdene rundt deg. Det er den mest anvendelige varianten og kan monteres i stort sett alle hjem. Den fungerer ved at en motor som monteres utenfor boligen henter energi fra omgivelsene rundt seg, for så å sende denne ut til viften på innsiden i form av varm eller kald luft. 

Luft-til-vann varmepumpe 

På mange måter fungerer luft-til-vann varmepumpen ganske likt som luft-til-luft pumpen. Du vil fortsatt ha den samme motoren montert utvendig, men den fordeler heller temperaturen via et såkalt vannbårent system, gjerne i form av radiatorer eller i gulvet. 

Væske-til-vann varmepumpe

Populært kalles disse pumpene Jordvarmepumpe, Bergvarmepumpe eller Sjøvarmepumpe. Det er fordi det nettopp er disse elementene pumpen henter energi fra. Det er også her nødvendig med et vannbårent system, men istedenfor pumpen montert på utsiden henter den altså energi fra bakken eller sjø alt ettersom hvor du er bosatt. Denne koster mest men byr også på den beste effekten og lengst levetid, samtidig som Enova tilbyr støtte til både vannbårent system og pumpe.