Varmepumpe Alta: Beste leverandører i 2024

Det er nok lett å tro at varmepumper ikke fungerer like godt på kaldere steder som i Alta. De tidligere generasjonene fungerte nok heller ikke helt optimalt, men blant dagens utvalg finner man flere som fungerer like fint helt ned til -30 -35ºC. De vil fortsatt være svært energieffektive og bidra til et mye bedre inneklima. Det vil også være mulig å spare mye penger over tid, da en varmepumpe bruker lite strøm i forhold til hva den genererer av energi. De har altså blitt gode kandidater til å erstatte tradisjonell oppvarming som vedfyring og elektriske apparater.

Bilde

Varmepumpe Alta: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Alta

Selv om innkjøp av varmepumpe kan virke som en lur ting vil vi likevel opplyse om at det er viktig å tenke godt igjennom dette først. Det er en rekke ting å vurdere i forhold til behov og kostnader. Det har mye å si hvor stor boligen din er, hvordan du bor til og hvor mye strøm du årlig bruker på oppvarming samt hvor mye penger du ønsker å bruke. Det er heller ikke lov å montere de selv. Ønsker du å motta tre uforpliktende tilbud fra de beste leverandørene i Alta kan du benytte deg av skjemaet på høyre side og fylle det ut etter behov. 

Ulike typer varmepumper 

For å få et lite innblikk i hva de tre mest populære typene varmepumpe går ut på kan du lese videre under. 

Luft-til-luft varmepumpe 

I den vanlige gjennomsnittsboligen er nok luft-til-luft den mest attraktive typen varmepumpe. De har en overkommelig pris samtidig som de fortsatt er veldig lønnsomme og sparer deg for mye penger over tid. Enova anslår rundt 4800KWh i året tilsvarende omtrentlig 72.000 kroner over 15 år. Man monterer en del ute og en del inne, hvor den utvendige delen bruker innovativ teknologi for å utvinne energi fra omgivelsene og sende den til delen inne som blåser det ut i form av luft. 

Luft-til-vann varmepumpe

Det finnes mange likheter mellom luft-til-vann og luft-til-luft varmepumpene, men de har også store forskjeller. Denne bruker ikke luft til fordeling inne i boligen, men krever et vannbårent system til dette som også kan kobles med varmtvannstank. 

Væske-til-vann varmepumpe 

Med tanke på montering og pris er det denne som krever mest. Det finnes ingen del utvendig på boligen, men det må enten bores eller graves på tomten. Selv om de er dyrest og ikke passer for alle er det disse som sparer mest og gir best effekt. Kalles ofte jordvarmepumpe, bergvarmepumpe eller sjøvarmepumpe .