Varmepumpe Haugesund: Beste leverandører i 2024

Varmepumper øker årlig i popularitet somhovedkilde til oppvarming i norske hjem. Dette skyldes nok stadig avanserende teknologi som gjør at de funker effektivt i utendørstemperaturer helt ned til -30. Utover dette kan også noen modeller tilby rensing av luften innendørs og anvendes som aircondition om sommeren. I motsetning til før har de også fått veldig pene design og det finnes alltid en variant som passer stilrent inn i hjemmet. Redusering av strømforbruk samtidig med god samvittighet ovenfor miljøet er nok store pågangsdrivere.

Bilde

ACsenteret AS

Google LogoNaN

Les anmeldelser

ACsenteret AS er Norges største merkeuavhengige leverandør av varmepumper, som i tillegg til montering også utfører vedlikehold og reparasjon på alle merker. Med egne butikker i byer som Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Oslo; så har de nesten hele Norge som deres dekningsområdet.

Bilde

Stiftet i 2003

Bilde

40 ansatte

Bilde

Karmsundgata 61 B, 5528 Haugesund

Bilde

Ditt Miljø AS

Google LogoNaN

Les anmeldelser

Ditt Miljø AS tilbyr et bredt spekter produkter og tjenester når det kommer til varmepumper. Alt innen service, montering og reparasjon blir tatt hånd om fra deres base i Haugesund.

Bilde

Stiftet i 2016

Bilde

9 ansatte

Bilde

Industrigata 12, 5537 Haugesund

Bilde

Varmepumpe Haugesund: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Haugesund

Siden varmepumpen vil tjene seg inn etter noen år grunnet redusering av strømbehov virker det nok som et attraktivt valg. Det er allikevel en del ting som bør tas i betraktning og vurderes før innkjøp Det viktigste å vite er at det ikke er tillatt å montere noen varmepumper på egenhånd og man trenger derfor en autorisert montør. Hvordan du er bosatt, størrelsen på boligen og årlig strømforbruk er også viktige faktorer som avgjør hva som passer best. Varmepumpeportalen, via skjemaet til høyre, kan enkelt samle inn ulike tilbud fra tre ulike forhandlere i Haugesund og videreformidle disse til deg. På den måten kan du være sikker på at du går for riktig løsning og pris. 

Varianter av varmepumper 

Under vil du finne en liten oversikt over de mest installerte varmepumpene og deres bruksområder. 

Luft-til-luft varmepumpe

Man kan finne luft-til-luft varmepumpen i over en million norske husstander. Disse kan nemlig monteres stort sett overalt og har de minste utleggene ved kjøp. Denne har en pumpe montert utendørs som henter energi uavhengig av utendørstemperatur og gir denne videre til viften innendørs. Enova anslår at en slik pumpe sparer rundt 4800KWh i året noe som tilsvarer rundt 72.000NOK over 15 år.

Luft-til-vann varmepumpe

Denne krever at du allerede har eller installerer et vannbårent system. I likhet med luft-til-luft benytter også luft-til-vann pumpen seg av utendørs motor, men skiller seg altså ut ved å fordele denne i et vannbårent system. Denne er noe mer kostbar, men gir også et lavere strømforbruk. 

Væske-til-vann varmepumpe

Væske-til-vann er en fellesbetegnelse for pumper som Sjøvarmepumpe, Jordvarmepumpe og Bergvarmepumpe. Det vil si at energien kommer fra bakke eller sjø og ikke fra en utvendig motor som de andre. Den er betydelig dyrere men de har også lengst levetid og vil gi gratis kjøling om sommeren samt jevnest varmefaktor i kuldesesongen. Det behøves vannbårent system også her men Enova tilbyr støtte for både det og selve pumpen.