Mitsubishi Kaiteki 6600: Test og beskrivelse (2024)

Bestselgeren Mitsubishi Kaiteki 6600 er en kraftig varmepumpe med moderne design. Fås med avansert teknologi som 3D i-See Sensor og innebygd WiFi.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Energiklasse: A+++
  • SCOP: 5,1
  • i-See Sensor med 3D teknologi
  • Varmeeffekt: 6.6 kW
  • Lydnivå på 19 dB(A) i stillemodus
Pris:Farge:Mer informasjon:
Fra 23 000,-Flere fargerProduktbrosjyre

Mitsubishi Kaiteki 6600: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Mitsubishi Kaiteki 6600 er en av de nyere varmepumpemodellene i bransjen. Det er med andre ord en modell ikke så veldig mange har enda, men som folk mest sannsynlig raskt vil få øynene opp for. Samtidig som designet og teknologien er moderne, så er det nok ytelsen som frister aller mest ved denne varmepumpen. Det er tross alt dette som sparer deg mest penger.

Allikevel er det mange varmepumper der ute, og det å velge en til sin bolig kan være en vanskelig oppgave. Uten tilstrekkelig kunnskap om bransjen, så tyr en ofte til å finne informasjon på diverse nettsider. Her er det ikke alltid like lett å navigere seg frem, og muligens ønsker en noe litt mer objektivt enn Mitsubishi sine egne hjemmesider.

Det er nettopp derfor vi har gjennomgått en Mitsubishi Kaiteki 6600 test for at du skal kunne få bedre innsikt i denne varmepumpen. Den er et riktig godt alternativ som kan passe fint inn i mange hjem. Ved å lese gjennom vår Mitsubishi Kaiteki 6600 test, så kan du se nærmere på de faktorene du lurer på rundt denne varmepumpe. Da blir ditt valg mye enklere.

Vi hjelper deg å finne rett leverandør

Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Helt gratis og uforpliktende.

Tilbud på Mitsubishi Kaiteki 6600

Ikke bare er det vanskelig å finne rett varmepumpe, men det er også en utfordring å finne en installatør. De fleste steder du leter er nok kommersielt rettet. Derfor har vi gjort det enklere for deg med uforpliktende og gratis tilbud fra vår objektive vurdering. Ønsker du å kjøpe en Mitsubishi Kaiteki 6600, så kan du nemlig få 3 uforpliktende tilbud på installering av varmepumpe.

På denne måten kan du sammenligne på pris, kvalitet, og lokasjon blant annet. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut et skjema med informasjon om din bolig, hvilken type varmepumpe du ønsker, antall personer som bor i hjemmet, også videre. Utfyllingen går raskt unna, og i løpet av kort tid vil du helt gratis motta dine 3 uforpliktende tilbud.

Hvordan fungerer Mitsubishi Kaiteki 6600?

Kaiteki 6600 fungerer på lik linje som andre luft til luft varmepumper.

Det finnes i dag mange varmepumper. Ikke bare er det forskjellige merkevarer der ute, men det er også et bredt spenn i form av teknologi. De fleste tar seg nok i å tenke at en varmepumpe baseres på luft til luft, selv om en også har luft til vann, jordvarmepumpe, avtrekksvarmepumpe, og mange flere. Mitsubishi Kaiteki 6600 er derimot en klassisk luft til luft varmepumpe.

Dette er ganske praktisk, da de fleste vet hva de har å forvente. En vet at dette er den rimeligste varmepumpen å installere, og at den for eksempel ikke krever vannbåren varme. Det er også rimelige modeller generelt, som ofte henter inn sin egen kostnad raskt. Men hvordan fungerer egentlig Mitsubishi Kaiteki 6600 i praksis? Det er tross alt mye utover det at luft varmes opp.

Teknologien bak denne varmepumpen er som hos alle andre luft til luft varmepumper. Her er det nemlig slik at utedelen har et kjøleelement i seg. Dette kjøleelementet når et kokepunkt ved det vi anser som ganske lave grader. Selv utendørs luft i -20 grader kan gjøre at dette kjøleelementet koker. Det er gjerne en gass, og da oppstår det et trykk.

Kort forklart vil dette trykket gi energien til å varme opp lufta som etter hvert skal sendes inn i hjemmet. Det er innedelen, som i grunn minner om en vanlig vifte, som tar seg av denne prosessen. Verdt å nevne er det for øvrig at de fleste luft til varmepumper, inklusive Mitsubishi Kaiteki 6600, også kan operere som aircondition når sommeren kommer.

Test av varmepumpens ytelse

Det er derimot ikke teknologien som er hovedfokus i vår Mitsubishi Kaiteki 6600 test. I stedet er det ytelsen denne varmepumpen kan varte opp med som er mest interessant. Kaiteki er her blant de beste, da den er utviklet for moderne forhold. For eksempel er den blant de som varmer opp best om vinteren, og som kjøler ned best om sommeren.

Selv om mange ønsker å både spare penger og å være miljøvennlig, så har helt klart en begrensning ved ny teknologi vært jevn varme. Dette har Mitsubishi gjort noe med gjennom denne modellen, da Kaiteki fordeler både varm og kald luft godt gjennom rommet, alt ettersom hva en måtte ønske seg på den tiden av året.

Ved hjelp oppkobling kan du dessuten fjernstyre varmepumpen. Dermed er det opp til deg når du ønsker å kjøre systemet. For eksempel er en god ide å sette i gang varmepumpen når du reiser fra jobb, fremfor å enten fryse eller være glohet i det du går inn døra. Med hvor energieffektiv Mitsubishi Kaiteki 6600 er, så skal du heller ikke bekymre deg for å la den stå på mens du er borte.

Mitsubishi Kaiteki 6600 design

Kaiteki 6600 har flere fargemodeller.

En reservasjon enkelte har mot varmepumpen er hvor store og bulkete noen av modellene er. Disse skal tross alt helst monteres i aktive rom, slik som stua, og derfor er det viktig at de blender inn. Mitsubishi Kaiteki 6600 har et design som passer inn i moderne interiør. De hvite, rene linjene, gjør at en enkelt kan plassere denne midt i stua.

Faktisk har denne varmepumpen allerede vunnet priser for sitt design. Et eksempel her er Good Design Award, som er en pris i Japan som tildeles design som beriker hverdagslivet gjennom inspirasjon og kvalitet. Med andre er altså Kaiteki litt mer enn bare en varmepumpe, og du skal ikke bekymre deg for interiørdesignet med det første her.

Hva koster Kaiteki varmepumpe?

Kostnad er utvilsomt viktig når du skal investere i en varmepumpe. Enkelte typer koster flere hundre tusen, og selv om besparelsene er store, så er det selvfølgelig ikke alle som har råd til slike engangskostnader. En Mitsubishi Kaiteki 6600 er, tross sitt moderne preg, et veldig rimelig alternativ dersom du søker etter en luft til luft varmepumpe.

Modellen koster nemlig kun rundt 20,000 kr. I tillegg kommer montering, som mest sannsynlig vil havne på rundt 5,000 kr. Dette er altså en helt standard pris på en luft til luft varmepumpe, men med Kaiteki får du tross alt moderne teknologi. Dessuten er det selvfølgelig besparelsene som er det aller viktigste, og ikke engangskostnaden for varmepumpen.

Det er vanskelig å si noe om hvor store besparelsene blir, da dette avhenger av din bolig, klimaet, og antall beboere. Har du et stort hus i kaldt klima med mange beboere, så vil enhver varmepumpe kunne spare deg for massive summer. Et gjennomsnittlig norsk hjem bør ikke ha noen problemer med å spare inn kostnaden av en Mitsubishi Kaiteki 6600 innen 5 år.

Mitsubishi Kaiteki 6600 montering

Som nevnt koster en standard montering av Mitsubishi Kaiteki 6600 rundt 5000 kr. Dette er en helt standard sats for luft til luft varmepumpe, og en får dette for eksempel ikke noe billigere ved å velge en annen modell. Det er for øvrig ikke å anbefale å forsøke å montere Mitsubishi Kaiteki 6600 på egenhånd.

Ikke bare er dette en varmepumpe med moderne teknologi, men det er også ulovlig å montere varmepumpe selv. Det innebærer at du kan stå uten rett til reklamasjon, og i verste tilfelle uten rett til forsikring dersom den feilinstallerte varmepumpen skulle skade hjemmet. Kjøper du en Mitsubishi Kaiteki 6600, så er det derfor best å velge en profesjonell montør.

Lønner varmepumpen seg?

Det viktigste når du skal kjøpe en varmepumpe er selvfølgelig om kjøpet lønner seg. I forhold til de økonomiske rammene, så er Mitsubishi Kaiteki 6600 et veldig godt valg for de fleste nordmenn. Du kan helt klart spare mer med modeller innen jordvarme for eksempel, men da må du til gjengjeld ut med en engangskostnad som kun de færreste har råd til.

Til sin lave kostnad er denne varmepumpen et godt motstykke til de gamle oppvarmingsmetodene. Selv om du allerede har en varmepumpe fra før av, så kan du også vurdere om en Mitsubishi Kaiteki 6600 vil lønne seg. Regnestykket er ikke vanskeligere enn at du deler kostnaden av varmepumpene på hva du sparer årlig. Da ser du hvilket alternativ som lønner seg.

Vi hjelper deg å finne rett leverandør

Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Helt gratis og uforpliktende.

Konklusjon

Mitsubishi Kaiteki 6600 er en av mange luft til luft varmepumper på det norske markedet. Varmepumpen som blir levert av anerkjente Mitsubishi spiller på ny teknologi. Spesielt innen ytelse er varmepumpen god, og den kan fort spare din husholdning for større energikostnader hvert eneste år. Dessuten er designet til varmepumpen prisvinnende, noe de færreste kan skilte med.

Til rundt 20,000 kr, inkludert en standard montering på ca. 5,000 kr, så er Mitsubishi Kaiteki 6600 et overraskende rimelig alternativ. Tross sin nye teknologi, så er dette altså en varmepumpe som mer eller mindre koster det samme som de fleste andre modeller. Forskjellen ligger derimot i detaljene bak kostnadsbesparelsene for mange, og der er Mitsubishi Kaiteki 6600 god.

Du kan lese mer om Mitsubishi varmepumper her.