Daikin Synergi 3: Test og beskrivelse (2024)

Daikin Synergi 3 gir enestående varme selv ved -25°C. Varmepumpen har innebygd WiFi og talestyring for smart kontroll.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Kraftig nordisk varmepumpe
  • SCOP: 5.3
  • Talestyring og WiFi 
  • Lydnivå fra 19 dBA
  • 3-D luftstrøm
  • Effektiv luftrensing
  • 4kW ved -25°C
  • Peisfunksjon
Pris:Farge:Mer informasjon:
Fra 22 000,-HvitProduktbrosjyre

Daikin Synergi 3: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Daikin Synergi 3?

Daikin Synergi 3 fås i to versjoner, hvor den kraftigste har SCOP på imponerende 5,3. Dette er en nordisk varmepumpe som takler lave temperaturer. Den avgir 5kW ved -15°C og 4kW ved -25°C. I tillegg fungerer Synergi 3 som en energieffektiv aircondition, slik at du kan kjøle ned boligen på varme sommerdager.

Utedelen har optimalisert avriming som gjør at varmepumpen kan avgi maksimal kapasitet, selv ved 15 minusgrader. I tillegg har Daikin-varmepumpen en rekke avanserte funksjoner som forbedrer varmekomforten ytterligere.

Peisfunksjonen er et godt eksempel på dette. Denne funksjonen sprer varme fra peis, panelovn og andre varmekilder, selv når du har oppnådd ønsket temperatur i boligen din. Dette løser utfordringen med å få varmen fra området rundt peisen og videre ut i rommet. 

Daikin Synergi 3 har modus for kraftig drift som du kan aktivere, dersom du trenger rask oppvarming eller nedkjøling. Varmepumpen slår seg automatisk over i vanlig drift når ønsket temperatur er oppnådd for optimal strømsparing.

Hvilket design har Daikin Synergi 3?

Daikin Synergi 3 er mye mindre enn forrige modeller, slik at innedelen har en kompakt størrelse som er lett å plassere. Det helt nye designet er både moderne og stilrent. Innedelen sklir dermed rett inn i interiøret til de aller fleste.

Dersom du likevel føler deg usikker på plassering, så kan varmepumpemontøren komme med gode råd og tips. De har lang erfaring og kan hjelpe med å finne optimal plassering av både innedel og utedel. Riktig plassering er nemlig svært viktig med tanke på både varmefordeling og komfort.

Designet inkluderer også smarte løsninger for vifter og luftstyring. Daikin Synergi 3 kan nemlig skryte på seg avansert 3-D luftstrøm – men hva mener de egentlig med det? 3-D luftstrøm kombinerer horisontal og vertikal autosving. Dermed sirkuleres luften rett til hjørnene, enten du ønsker varm luft eller kald luft.

Her ser du bilde av innemodellen til Daikin Synergi 3 hengende i stua.

Kan Daikin-varmepumper fjerne allergener fra inneluften?

Denne varmepumpen fra Daikin har et avansert luftrensesystem, nemlig Flash Streamer. Luftrensingen kan blant annet fjerne vond lukt, midd og mugg fra hjemmet. Ikke bare bidrar varmepumpen til behagelig temperatur, men også til et rent inneklima. 

Flash Streamer fungerer ved hjelp av interne høyhastighetselektroner som bestråler luften inne i varmepumpen. Disse elektronene bryter ned og uskadeliggjør både pollen og allergener. Synergi 3 er dessuten utstyrt med mange forskjellige filtre for å hanskes med støv og andre små partikler i luften. 

Er Daikin Synergi 3 en smart varmepumpe?

Daikin Synergi 3 er en svært moderne varmepumpe med WiFi, talestyring og integrasjon for smarthus via Google Home. Du kan også bruke talestyring ved hjelp av Amazon Alexa, dersom du ønsker det. Fjernkontroll følger også med, slik at du enkelt kan aktivere ulike modus og regulere temperaturen.

Innebygd WiFi og fjernstyring via app er svært praktisk for deg som vil ha varmepumpe på hytta. Du kan aktivere vedlikeholdsvarme når hytta ikke er i bruk for å ha litt varme, samtidig som du sparer strøm. Når du skal tilbringe helgen på hytta, så er det bare å bruke appen for å guffe opp varmen før du reiser hjemmefra.

Lager denne varmepumpen fra Daikin mye lyd?

Daikin Synergi 3 er en stillegående varmepumpe som avgir knappe 19 dBA på det aller laveste. Varmepumpen vil riktignok lage mer lyd når den jobber hardt, for eksempel hvis du aktiverer kraftig drift. Du vil imidlertid raskt oppnå ønsket temperatur, slik at lydnivået knapt blir merkbart.

Utedelen er også utviklet for lavt lydnivå. Utformingen forhindrer at det dannes is. Is kan nemlig føre til vibrasjoner og økt støy. Du trenger heller ikke varmekabler til utedelen for å hanskes med is og kulde.

Hva koster Daikin Synergi 3?

Prisen på Daikin Synergi 3 starter fra ca. 22 000 kr, avhengig av hvilken versjon du velger. Prisen på varmepumper fra Daikin vil også variere mellom de ulike forhandlerne. Montering kommer i tillegg. Standard montering av varmepumper koster som regel 5000 kr. 

Dersom du for eksempel ønsker å plassere innedel og utedel med 100 meters avstand, kan dette koste mer. Det er fordi lang avstand mellom innedel og utedel medfører mer arbeid og utstyr. Vi anbefaler derfor at du kontakter flere leverandører for å be om pristilbud. Det er kun ved å komme på befaring at de kan gi et nøyaktig tilbud på Daikin varmepumper.

Befaringen er også en fin mulighet å forsikre deg om at Daikin Synergi 3 er beste varmepumpe for boligen din. Den nøyaktige ytelsen vil nemlig avhenge av hvor godt boligen er isolert, utforming av rom og hvor stor boligen din er. Den beste varmepumpen er nemlig den som har rett ytelse i forhold til varmebehovet ditt.

Du kan lese mer om Daikin varmepumper her.