Toshiba Signatur 35: Test og beskrivelse (2024)

Toshiba Signatur 35 er en svært kraftig varmepumpe for større hus. Den fås med mange spennende og utskiftbare tekstiltrekk. Fabrikktestet helt ned til -25 °C.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Passer for større boliger
  • SCOP: 5,10
  • SEER: 7,7
  • WiFi styring
  • Vinner av iF Design Award
  • Fabrikktestet ned til -25 °C
  • 6 ulike luftmønstre
  • 8 utskiftbare tekstiltrekk
Pris:Farge:
Fra 25 500,-Bredt utvalg

Toshiba Signatur 35: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor kraftig er Toshiba Signatur 35?

Toshiba Signatur 35 er utviklet for større boliger, mens Signatur 25 passer for mindre boliger. Dette er en kraftig varmepumpe som tåler norske vintre. Tester ved fabrikken viser at Signatur 35 avgir varme ved -25 °C, selv om den også tåler enda kaldere temperaturer. Effekten er 4000W ved -15 °C.

Signatur 35 har for eksempel seks forskjellige mønstre for luftstyring og utvidet spjeldkontroll. Du kan dermed bestemme om varmen skal fordeles i hele rommet eller kun deler av rommet. Dette gjør det også enklere å finne en smart plassering for innedelen. Du kan styre luftstrømmen horisontalt og vertikalt.

Selv om Toshiba Signatur 35 er en vegghengt varmepumpe, kan den også avgi gulvvarme. Nedre luftspjeld sørger nemlig for å fordele varmen fra gulvet og opp i rommet. Dersom du bor i et gulvkaldt hjem og ikke vil ha gulvmodell, kan du vurdere Signatur.

Kan jeg spare penger på strømregningen med Toshiba-varmepumper?

Denne varmepumpen fra Toshiba er svært energieffektiv og passer for deg som ønsker å redusere strømregningen. Den har en rekke innstillinger som lar deg få maksimal komfort, uten at den forbruker for mye energi. For eksempel, Hi-power sørger for rask oppvarming når du kommer hjem fra ferie. 

Fjernstyring via mobil sørger for at du kan justere temperaturen fra hvor som helst i verden. Det er fordi Toshiba Signatur 35 er en smart varmepumpe som kan kobles til WiFi for fjernstyring. Appen informerer også om strømforbruk, slik at du kan ta smarte grep for å effektivisere strømsparing.

Smarte varmepumper med fjernstyring er dessuten geniale for deg som vil ha varmepumpe på hytta. Du kan sette Signatur 35 i vedlikeholdsmodus for å bevare litt varme mens du ikke bruker hytta. Dermed slipper du å bekymre deg for frostskader. Appen lar deg justere opp temperaturen før du setter deg i bilen, slik at hytta er god og varm til du kommer frem.

Hvilke andre nyttige funksjoner har varmepumpen Toshiba 35?

Det medfølger fjernkontroll, men du kan faktisk bruke stemmestyring for å regulere varmepumpen. Du kobler den til både Google Home Assistant og Amazon Alexa, slik at du får et “smart” hjem. Signatur 35 har dessuten uketimer med fire ulike innstillinger per dag for automatisk temperaturregulering.

Nattmodus er enda en praktisk funksjon for deg som ønsker optimal temperatur og redusert strømforbruk. Dette er et modus som automatisk regulerer temperaturen gjennom natten mens du sover for god komfort. Signatur 35 er dermed en varmepumpe som kan justeres etter dine ønsker.

Hvilke tekstiltrekk følger med Toshiba Signatur 35?

Toshiba Signatur 35 er for deg som ønsker en varmepumpe som reflekterer din unike stil. Den fås nemlig med tekstiltrekk på utsiden som kan skiftes ut. Fargene Granitt og Skifer følger med varmepumpen. I tillegg kan du kjøpe Hav, Mørk isbre, Sand, Varm jord, Ullhvit og Nattsvart hos forhandlerne.

Det skal også være mulig å bestille ytterligere tekstiltrekk i ulike mønstre og farge hos forhandlerne, men dette må du drøfte med dem du kjøper Toshiba-varmepumpe av. Toshiba Signatur vant kåringen iF Design Award i 2021, og det er ikke så rart – du kan virkelig sette din egen signatur på rommet med denne modellen.

Her ser du bilde av innemodellen til Toshiba Signatur 35 hengende i stua.

Lager Toshiba Signatur mye lyd?

Toshiba Signatur avgir knappe 19 dB i stillemodus. Dette er dermed en såkalt stillegående varmepumpe. Det er likevel viktig å være obs på at innedelen vil lage mer lyd under rask oppvarming. Det er fordi viften må jobbe hardere. 

Lydnivået bør uansett ikke være spesielt merkbart i hverdagen med rett plassering. Du har som sagt mange ulike muligheter for luftstyring, slik at du kan finne en god plassering. Spør gjerne montøren om gode tips og råd til plassering allerede under befaringen.

Hva koster Toshiba Signatur 35?

Denne toppmodellen fra Toshiba fås til en billig pris med tanke på ytelse og funksjonalitet. Toshiba Signatur 35 koster ca. 25 500 kr, eksklusiv montering. Den nøyaktige prisen på Signatur med montering vil variere mellom ulike leverandører. Vi anbefaler derfor at du ber minst tre forskjellige tilbud for å sikre deg et godt tilbud på Toshiba varmepumper.

Hvorvidt dette er et lønnsomt kjøp for deg, avhenger av størrelsen på boligen din, hvor god isolasjon du har og hvor tungt du vektlegger funksjonalitet. Den beste varmepumpen vil alltid være den som er riktig dimensjonert i forhold til din bolig. Dette vil varmepumpemontøren kunne vurdere under befaringen, slik at du kan føle deg trygg på at Signatur 35 er den beste varmepumpen for deg.