Toshiba Signatur 25: Test og beskrivelse (2024)

Toshiba Signatur 25 fås med seks utskiftbare tekstiltrekk for økte designmuligheter. Den er likevel svært kraftig og fungerer ned til -25 °C. Utstyrt med WiFi-styring, gulvvarme, Hi-power og andre avanserte funksjoner.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Passer for mindre boliger og leiligheter
  • SCOP: 5,10
  • SEER: 7,7
  • WiFi styring
  • Vinner av iF Design Award
  • Fabrikktestet ned til -25 °C
  • 6 ulike luftmønstre
  • 8 utskiftbare tekstiltrekk
Pris:Farge:
Fra 22 500,-Bredt utvalg

Toshiba Signatur 25: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Toshiba Signatur 25?

Toshiba Signatur fås i to varianter med ulik styrke, hvor Signatur 25 er den minste. Denne varianten passer dermed best for mindre boliger og leiligheter. Dersom du har en større bolig, bør du vurdere Signatur 35 istedenfor.

Fabrikktester viser at varmepumpen fra Toshiba avgir varme selv ved -25 °C. Avgitt effekt ved -15 °C er 4000W. Den er derfor godt tilpasset for et nordisk klima. Den høye energimerkingen sørger likevel for å redusere strømregningen, uten at det går på bekostning av effekt og ytelse.

Varmepumpen Toshiba Signatur 25 fås med utvidet spjeldkontroll og funksjon for gulvvarme. Spjeldkontroll brukes for å fordele varmen i større deler av leiligheten eller huset ditt. Luftstrømmen kan stilles inn både horisontalt og vertikalt. 

Gulvvarme er derimot superpraktisk for deg som bor i et gulvkaldt hjem. Denne funksjonen sørger for at nedre luftspjeld fordeler varme fra gulvet og opp. Du kan dermed bruke denne vegghengte varmepumpen til gulvvarme.

Hvilke avanserte funksjoner medfølger Toshiba-varmepumpen?

Varmepumen fra Toshiba fås med en rekke funksjoner som bedrer komforten i hjemmet. Den har seks ulike mønstre for luftstyring, slik at du kan velge om varmen skal fordeles i hele eller deler av rommet. Det gjør det atskillig enklere å finne en god plassering for innedelen.

Hi-power sørger for rask oppvarming når du kommer hjem fra ferie. Du kan likevel styre temperaturen via mobilen din, ettersom den kan kobles til WiFi. Dette gjør varmepumpen genial for deg som er mye bortreist eller vil bruke den på hytta. Appen gir deg også verdifull informasjon om strømforbruk.

Er dette en såkalt “smart” varmepumpe med WiFi?

Varmepumpen har stemmestyring, dersom du ikke vil bruke fjernkontrollen. Stemmestyringen kan kobles til både Google Home Assistant og Amazon Alexa. Du kan også opprette uketimer for automatisk temperaturregulering. Uketimeren lar deg velge opptil fire ulike innstillinger per dag.

En annen “smart” funksjon er nattmodus. Nattmodus sørger for at temperaturen blir automatisk regulert mens du sover for både strømsparing og optimal komfort. Du har dermed mange spennende muligheter for å virkelig tilpasse Signatur 25 etter egne ønsker og behov.

Hvilket design har Toshiba Signatur 25?

Toshiba Signatur 25 er designet for at du skal kunne sette din egen signatur på rommet. Varmepumpen fås med tekstiltrekk i et bredt fargepalett, slik at du kan bytte trekk og tilpasse designet etter egne ønsker. Granitt og Skifer følger med som standard. 

Utover det, kan du velge blant fire ytterligere farger hos Toshiba-forhandlerne: Hav, Mørk isbre, Sand, Varm jord, Ullhvit og Nattsvart. Det skal også være mulig å bestille enda flere tekstiltrekk og farger om du ønsker det.

Kanskje ikke så rart at Toshiba Signatur vant den prestisjetunge kåringen iF Design Award i 2021?

Her ser du bilde av innemodellen til Toshiba Signatur 25 hengende i stua.

Lager denne varmepumpen fra Toshiba mye lyd?

Toshiba Signatur lager veldig lite lyd, knappe 19 dB i stillemodus. Den vil naturlig nok lage mer støy under rask oppvarming. Jo hardere viftene jobber, desto mer støy lager varmepumpen. Dette bør imidlertid ikke være et problem i hverdagen med riktig plassering.

Ettersom du har mange fleksible innstillinger for luftstrømmen, blir det enklere å finne et godt sted å henge opp varmepumpen. Varmepumpemontøren vil kunne hjelpe deg, dersom du føler deg usikker.

Hva koster Toshiba Signatur 25?

Prisen på Toshiba Signatur 25 er ca. 22 000 kr, uten montering. Du må imidlertid være obs på at den nøyaktige kostnaden vil variere mellom de ulike forhandlerne. Vi anbefaler derfor at du alltid innhenter tilbud for å få en god pris på Toshiba varmepumper.

Er Toshiba varmepumper lønnsomme?

Toshiba Signatur 25 er en rimelig varmepumpe med svært god ytelse. Det betyr at du kan spare betydelig med penger på strømregningen – så sant den er riktig dimensjonert i forhold til boligen din. Dersom den er for liten i forhold til leiligheten eller huset ditt, vil det virke inn på lønnsomheten.

Jo hardere varmepumpen må jobbe, desto mer strøm bruker den. I tillegg kan det føre til økt slitasje og kortere levetid. Du bør derfor ikke velge den minste varianten kun fordi den koster mindre, særlig hvis du bor i en større bolig. Den mest lønnsomme Toshiba varmepumpen er den som passer for nettopp din bolig.

Her kan du lese mer om Toshiba varmepumper.

Dersom du bor i en liten leilighet eller et mindre hus, vil du bli fornøyd med Toshiba Signatur 25. Vi anbefaler som sagt at du heller velger Signatur 35 for større boliger. Lykke til!