Toshiba Polar 25: Test og beskrivelse (2024)

Toshiba Polar 25 er en kompakt varmepumpe med høy effekt for litt mindre boliger. Fås med avanserte funksjoner for oppvarming og nedkjøling. Varmepumpen har et stilfullt design med matt finish.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Passer for litt mindre boliger
  • SCOP: 5,10
  • Stillemodus: 19 dB(A)
  • Kjøleeffekt nom. (min/maks) 2,8 (1,1-3,5) kW
  • Moderne og stilrent design
  • Testet ned til -25 °C
  • Hade Care Flow
  • Peismodus
Pris:Farge:
Fra 19 000,-Fra 19 000,-

Toshiba Polar 25: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Toshiba Polar 25?

Toshiba Polar 25 har god ytelse ved selv lave temperaturer. Varmepumpen passer best for deg som bor i en litt mindre bolig. Det finnes også en kraftigere variant for deg som trenger en litt større varmepumpe, nemlig Toshiba Polar 35. Denne bør imidlertid være tilstrekkelig for deg som bor i et lite hus eller i en leilighet.

Den nøyaktige effekten og ytelsen vil imidlertid avhenge av hvor godt boligen din er isolert, samt hvor stort boareal du har. Vi anbefaler at du inviterer minst tre vamepumpemontører på gratis befaring. De kan hjelpe deg med å vurdere hvor kraftig varmepumpe du trenger i henhold til nettopp din bolig.

Toshiba Polar 25 er også et bra valg for deg som bor i områder med kalde vintre. Takket være en kraftig kompressor, avgir varmepumpen 3800 W ved -15 °C. Tester ved fabrikken viser at Polar 25 avgir varme ved selv -25 °C. Toshiba Polar er dermed en billig varmepumpe med høy ytelse.

Hvilke funksjoner har denne Toshiba-varmepumpen?

Den populære varmepumpen fra Toshiba fås med en rekke nøkkelfunksjoner som sikrer optimal drift og komfort. Et godt eksempel på dette er peismodus. Peismodus fordeler varme fra panelovn og peis på en optimal måte, perfekt for deg som bruker flere varmekilder. Hi-power sørger derimot for rask oppvarming, dersom boligen er iskald.

Hade Care Flow er en innovativ funksjon som sørger for sval og deilig nedkjøling av rommet. Polar 25 kan dermed brukes som aircondition om sommeren. Spjeldet sender den nedkjølte luften opp i rommet, slik at det ikke oppstår trekk.

Dersom du skal på ferie, kan du sette varmepumpen i vedlikeholdsmodus for å spare penger på strømregningen. Du kan velge ønsket vedlikeholdstemperatur mellom 5 og 13 °C. Du kan bestille WiFi som ekstra tilbehør for å kunne skru opp temperaturen når du er på vei hjem. Dermed ankommer du en varm og god bolig.

Hvilket design har Toshiba Polar 25?

Mange som bor i små boliger kan synes at det er utfordrende å finne en god plassering til varmepumpen, hvor den ikke blir så altfor synlig. Heldigvis har Toshiba Polar 25 en kompakt størrelse og et moderne, stilrent design. Dermed sklir den lett inn i interiøret, selv for deg som bor i en liten leilighet.

Fargen på Toshiba Polar er hvit med et matt finish som er kledelig på de aller fleste vegger. Designet er på mange måter “sømløst”, ettersom sidepanelene ikke blir brutt opp av skjøter. Det gir varmepumpen et renere, mer helhetlig utseende.

Her ser du bilde av innemodellen til Toshiba Polar 25 hengende i spisestua.

Lager denne varmepumpen fra Toshiba mye lyd?

En annen bekymring som mange har er lydnivået på varmepumpen. Dette er som sagt en modell som passer for leiligheter og mindre hus, og da kan det være vanskeligere å plassere innedelen langt vekke fra sittegrupper. Det er i så fall naturlig at man ønsker seg en stillegående varmepumpe.

Denne folkefavoritten fra Toshiba fås med stillemodus som reduserer lydnivået til 19 dB(A). Toshiba Polar 25 lager heller ikke særlig med lyd under normal drift: 25/45 dB(A). Jo hardere viftene jobber, desto mer lyd vil varmepumpen lage. 45 dB(A) høres likevel ikke verre ut enn et lite kjøleskap.

Utedelen kan også settes i stillemodus, noe som kan være fordelaktig for deg som bor i firemannsbolig, leilighetskompleks eller rekkehus. I så fall slipper du å bekymre deg for at naboen skal irritere seg over bråk fra varmepumpen om kvelden eller natten. Utedel med stillemodus er dessuten praktisk for deg som må ha utedelen nær soveromsvinduet.

Hva koster Toshiba Polar 25?

Toshiba Polar 25 koster ca. 19 000 kr, eksklusiv montering. Det er vanlig at selve monteringen kommer på ca. 5000 kr i tillegg. Den nøyaktige prisen vil variere mellom ulike forhandlere og montører. Prisen vil også avhenge av spesifikke forhold ved boligen din. For eksempel, man må kanskje betale for ekstra ledninger og rør ved stor avstand mellom utedel og innedel.

Montøren vil kunne vurdere dette og gi deg et tilbud under befaringen. Vi anbefaler at du ber om befaring fra minst tre leverandører for å sikre deg et godt tilbud på Toshiba-varmepumper. Befaringen er dessuten en gylden anledning til å få gode tips til plassering. Montøren vil også kunne vurdere om ytelsen på varmepumpen er tilstrekkelig for boligen din.

Du kan lese mer om Toshiba varmepumper her.

Da er det bare å ønske deg lykke til med kjøpet av Toshiba Polar 25!