Wilfa Svalbard Extreme: Test og beskrivelse (2024)

Wilfa Svalbard Extreme er en kraftig varmepumpe som er utviklet for norske vintre. Denne testvinneren avgir både god varme og effektiv nedkjøling. Varmepumpen fra Wilfa takler rom opptil 150 kvm.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Varmer opptil 150 kvadratmeter
  • SCOP 5,1
  • SEER 8,5
  • Kjøleeffekt W: 5000
  • Testvinner fra anbefaler.com
  • Utviklet for norske vintre
  • Automatisk avfukting
  • Fjerner vond lukt og bakterier
Pris:Farge:
Fra 15 000,-Hvit

Wilfa Svalbard Extreme: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Wilfa Svalbard Extreme?

Denne testvinneren fra Wilfa har et stilrent og skandinavisk design som bør skli inn i omtrent enhver bolig. Det gjemmer seg likevel avansert teknologi bak det enkle designet. Varmepumpen klarer å levere hele 5300 watt, selv med 15 minusgrader.

Svalbard Extreme er også effektiv som nedkjøling på varme sommerdager. Varmepumper kan nemlig også benyttes som aircondition. Det betyr at du kan opprettholde en behagelig innetemperatur, hele året.

Kan man fjernstyre varmepumpen?

Svalbard Extreme fås med den praktiske I feel-funksjonen. Denne funksjonen gjør at varmen rettes mot der fjernkontrollen befinner seg. Du kan derfor plassere fjernkontrollen dit hvor du ønsker varme. Bær gjerne med deg fjernkontrollen for at varmen skal følge etter deg.

Dette er dessuten en såkalt smart varmepumpe med WiFi og fjernstyring. Det betyr at du kan regulere temperaturen, uansett hvor i verden du befinner deg. Dette er praktisk hvis du for eksempel er på ferie og ønsker å sette temperaturen før du kommer hjem.

Frykter du at det skal være komplisert å komme i gang med smarte varmepumper? Heldigvis har du ingenting å bekymre deg for. Du trenger bare å koble Svalbard Extreme til det trådløse nettet og laste ned en app på mobilen. Montøren bør kunne hjelpe deg med dette, dersom du ønsker det.

Bidrar varmepumpen fra Wilfa til bedre inneklima?

Svalbard Extreme er en varmepumpe som kan bidra til et rent og godt inneklima, takket være avfukting, luftrensing og ventilasjonsmodus. Avfukteren kommer med en sensor som automatisk setter i gang med avfukting, dersom den måler for høy fuktighet.

Luftrenseren består av et karbon- og ionfilter som renser luften for bakterier, pollen og andre små partikler. Den kan også fjerne vond lukt fra rommet. Varmepumpen bidrar også til et behagelig inneklima ved hjelp av ventilasjonsmoduset. Ventilasjonsmodus slås på når alt er bra og du trenger kun luftsirkulasjon.

Her ser du bilde av innemodellen til Wilfa Svalbard Extreme.

Lager varmepumpen mye lyd?

Mange bekymrer seg over støy fra varmepumpen og ønsker stillegående modeller – men hvor stille er egentlig Svalbard Extreme? Den populære varmepumpen fra Wilfa har et akseptabelt lydnivå på 21-46 db, avhengig av hvor hardt viften jobber. Du vil ikke merke særlig til den, så sant innedelen er plassert på et fornuftig sted.

Jo hardere viften jobber, desto mer støy vil varmepumpen lage. Akkurat dette gjelder for absolutt alle varmepumper. Det er derfor viktig å velge en varmepumpe som er kraftig nok til å opprettholde varmen, uten at viften stadig må dure i vei. Pass derfor på at ytelsen er rett i henhold til boligen din for å unngå bråk fra varmepumpen.

Hva koster Wilfa Svalbard Extreme?

Dette er en svært kraftig varmepumpe som gir deg mye varme for pengene dine. Prisen ligger nemlig på ca. 15 000 kr og oppover. Du må likevel være oppmerksom på at montering kan komme i tillegg. Vi anbefaler derfor at du ber om pristilbud fra tre forskjellige leverandører.

Varmepumpen er desidert blant de rimeligste på markedet, uten at det går på bekostning av kvalitet. Den er beregnet til å varme opp rom opptil 150 kvadratmeter. Svalbard Extreme er derfor et godt valg for deg som bor i en større leilighet eller mellomstort hus. Den kan også være et fornuftig alternativ som ekstra varmepumpe, for eksempel i andre etasje eller i kjellerstua.

Sist, men ikke minst, så kan Svalbard Extreme være den rette varmepumpen til deg som vil ha noe til hytta – så sant hytta ikke er større enn 150 kvadratmeter.

Hvor lønnsom er varmepumpen Svalbard Extreme?

Den mest lønnsomme varmepumpen er den som har riktig ytelse i forhold til boligen din. Svalbard Extreme er en effektiv og lønnsom varmepumpe, så sant du tar hensyn til spesifikasjonene som vi har oppgitt her i anmeldelsen vår.

Enova har beregnet at en standard enebolig kan redusere strømutgiftene med ca. 4700 kr i året, så sant strømprisen ligger på ca. 1 kr per kWh. Du kan derfor spare mye penger på å bytte ut den gamle og ineffektive varmepumpen din med en ny og moderne modell som Svalbard Extreme. Du kan tjene inn investeringen i løpet av noen år – og etter det vil du bare kunne nyte besparelsene.

Det er svært viktig at du tenker over boligens størrelse før du kjøper. Dersom du er i tvil om hvor kraftig modell du trenger, så kan varmepumpeleverandøren hjelpe deg med å velge. Be dem om gratis befaring, slik at de kan komme hjem til deg og se hvilken modell som passer best for deg.