Toshiba Seiya Nordic 25: Test og beskrivelse (2024)

Toshiba Seiya Nordic 25 er varmepumpen for deg som vil ha god effekt til en rimelig pris. Tester viser at den avgir varme ned til -20 °C. Lavt lydnivå og full av avanserte funksjoner.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Passer for lavt til middels varmebehov
  • SCOP: 4,6
  • 2300 W ved -15 °C
  • Stillemodus: 21 dB(A)
  • Ekstra kompakt størrelse
  • Testet ned til -20 °C
  • Nordisk modell
  • Peismodus
Pris:Farge:
Fra 15 000,-Hvit

Toshiba Seiya Nordic 25: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Toshiba Seiya Nordic 25?

Toshiba Seiya Nordic 25 er en effektiv varmepumpe som passer for deg med lavt til moderat varmebehov. Modellen Seiya Nordic fås i flere utgaver, hvor 25 er den minste. Dette er en veldig kompakt varmepumpe som er lett å plassere i leiligheter og små boliger.

Du bør imidlertid bo i et tett hus eller liten bolig for å få nytte av varmepumpen. For eksempel, den passer ypperlig for leiligheter med lite varmetap. Du kan likevel bruke den i mindre hus som f.eks. rekkehus og tomannsboliger, så sant boligen er godt isolert.

Så sant Toshiba Seiya Nordic 25 er riktig dimensjonert for boligen din, får du høy effekt for lite penger. Den har utvidet spjeldkontroll for jevn varmefordeling, funksjoner som Hi-power for rask oppvarming og praktiske modus som peismodus.

Hvilke andre funksjoner har denne billige varmepumpen fra Toshiba?

Peismodus er spesielt praktisk for deg som har flere oppvarmingskilder, for eksempel panelovn eller peis. Når boligen har oppnådd ønsket temperatur, fortsetter viftene til varmepumpen å fordele varmen fra de andre varmekildene rundt i boligen. Du får dermed varmen videre fra peisen og ut i rommet.

Dette er dessuten en varmepumpe som er utviklet for nordisk klima. Den er testet helt ned til 20 minusgrader, selv om den kan fungere i enda lavere temperaturer enn dette. Det er likevel ikke en varmepumpe for de aller kaldeste temperaturene. Dersom du opplever 30 minusgrader eller lavere, kan for eksempel Toshiba Daiseikai 9 S-35 være et bedre valg.

Toshiba Seiya Nordic er en “smart” varmepumpe med WiFi. Du kan styre temperaturen fra hvor som helst i verden ved å bruke appen til Toshiba. Fjernstyring er veldig praktisk når du skal på ferie eller reiser mye i forbindelse med jobb. I hverdagen kan du bruke uketimeren til å automatisk regulere temperaturen gjennom hele uken.

Hvilket design har Toshiba Seiya Nordic 25?

Designet til Seiya Nordic 25 er som sagt svært kompakt. Dette er en liten og praktisk Toshiba-varmepumpe som er lett å plassere. Utvidet spjeldkontroll gjør det enda enklere å finne et godt sted å henge opp innedelen – du kan nemlig stille inn luftstrømmen for optimal rekkevidde. Fargen er en diskré hvitfarge som kler de aller fleste vegger. 

Her ser du bilde av innemodellen til Toshiba Seiya Nordic 25 hengende i stua.

Lager denne varmepumpen fra Toshiba mye lyd?

Lydnivået til Seiya Nordic 25 er svært lavt i henhold til prisen. Den er utviklet for å kunne plasseres i mindre rom, uten at du blir forstyrret av bråk fra varmepumpen. I tillegg kan du aktivere stillemodus for både innedel og utedel, dersom du må redusere lydnivået ytterligere.

Utedel med stillemodus kan være spesielt praktisk for deg som må ha utedelen tett på naboen eller et soveromsvindu. Du slipper dermed å bekymre deg for å forstyrre noen om natten. Dette kan være nyttig om du bor i borettslag, leilighetskompleks og lignende.

Innedelen avgir 21 dB(A). Lydnivået ligger ellers på 24 til 43 dB(A), avhengig av hvor hardt viften jobber. Det er viktig å passe på at varmepumpen passer for boligen din. Dersom den må jobbe kontinuerlig og hardt for å opprettholde varmen, vil den bråke mer. Utedelen avgir maksimalt 49 dB(A).

Hva koster Toshiba Seiya Nordic 25?

Prisen på Toshiba Seiya Nordic 25 er ganske lav. Den koster 15 000 kr ca, eksklusiv montering. Du får likevel avanserte funksjoner og god effekt. Man trenger altså ikke betale for mye for å få en god varmepumpe — men det er viktig at du har et lavt til moderat varmebehov. 

Hvordan få et godt tilbud på Toshiba varmepumper

Vi anbefaler at du kontakter minste tre ulike varmepumpeleverandører for å få et godt tilbud på Toshiba Seiya Nordic. Dette er fordi den nøyaktige prisen på varmepumpen vil avhenge av leverandøren, samt spesifikke forhold ved boligen din.

Montering koster vanligvis ca. 5000 kr, men installasjonskostnadene kan også bli enda høyere. Det spørs rett og slett på hvor mye arbeid monteringen krever. For eksempel, kanskje du må betale mer om det er stor avstand mellom innedel og utedel.

Montøren må dessuten komme hjem på befaring for å kunne vurdere om Seiya Nordic har tilstrekkelig ytelse for nettopp din bolig. De vil også kunne komme med anbefalinger til hvor du bør plassere den. Befaringen er en super anledning til å sikre at du kjøper rett varmepumpe, så ikke hopp over dette.

Her kan du lese mer om Toshiba varmepumper.

Dermed er det bare å ønske deg lykke til med kjøpet av Toshiba Seiya Nordic 25.