Mitsubishi Uwano 6300: Test og beskrivelse (2024)

Mitsubishi Uwano 6300 er helt rå på å raskt varme opp store rom.  Tåler lave vintertemperaturer. Smart varmepumpe med avansert teknologi som 3D i-see sensor og doble luftspjeld.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Rask oppvarming av store rom
  • SCOP: 5,2
  • SEER: 11,2
  • Lydnivå: 19 dB(A)
  • 3D i-see sensor
  • Garantert varmekapasitet ned til -30°C
  • Hyper Heating-teknologi
  • Leverer 3200W ved -25°C
Pris:Farge:Mer informasjon:
Fra 24 000,-HvitProduktbrosjyre

Mitsubishi Uwano 6300: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Mitsubishi Uwano 6300?

Uwano 6300 er en av de kraftigste varmepumpene til Mitsubishi. Varmepumpen har en kapasitet på 4800W ved -15°C og 3200W ved -25°C. Den har til og med vært testet under en kuldeperiode i Drevsjø, hvor det var -36°C på det kaldeste. Den opprettholdt god oppvarmingsevne gjennom hele kuldeperioden, noe som viser at dette er varmepumpen for deg som bor i områder med ekstremt lave temperaturer.

Uwano 6300 har også en rekke andre funksjoner som forbedrer oppvarmingen. Mitsubishi-varmepumpen har doble luftspjeld som kan styres individuelt, både horisontalt og vertikalt. Du får dermed optimal varmefordeling. Doble luftspjeld er dessuten praktisk for deg som vil plassere varmepumpen i trappen eller rom med krevende utfordring.

3D i-see sensor overvåker rommet og oppdager temperaturvariasjoner og hvor det befinner seg mennesker. Varmepumpen kan tilpasse temperaturen deretter, slik at du alltid har optimal temperatur. Du kan dessuten spare penger på strømregningen ved at temperaturen reduseres når ingen befinner seg i rommet.

Hvilke avanserte funksjoner har denne toppmodellen til Mitsubishi?

Filterfunksjonen Plasma Quad Plus er svært avansert og fanger partikler på under 2,5 mikrometer. Den renser dermed luften effektivt for mugg, allergener, bakterier, virus og lignende. Mitsubishi Uwano 6300 er dermed et godt valg for alle med sensitive luftveier eller plager med astma og allergi.

Dual Barrier Coating er derimot en beskyttelsesdel som forhindrer støv og skitt fra å feste seg inne i varmepumpen. Ikke bare får du et renere inneklima, men behovet for vedlikehold og service blir også redusert.

Hvilket design har Mitsubishi Uwano 6300?

Mitsubishi-varmepumpen er dessuten designet med innebygd WiFi, slik at du enkelt kan fjernstyre den via mobil, nettbrett og laptop. Dette er spesielt praktisk for deg som vil ha varmepumpe på hytta eller som er mye vekkreist. Du har full kontroll over inneklimaet og kan dermed spare penger på strøm, uansett hvor du befinner deg.

Det er mulig å ha en lav temperatur mens du er bortreist, men varme opp boligen før du komme hjem igjen ved å bruke appen. Smarte varmepumper som dette kan dermed bidra til en enklere og mer behagelig hverdag i hjemmet. Du kan selvsagt også bruke uketimer for at temperaturjusteringer skal utføres automatisk, basert på dine rutiner.

Det medfølger også en praktisk fjernkontroll med Mitsubishi Uwano 6300. Fjernkontrollen har LED-backlight og lar deg raskt endre innstillinger og modus.

Her ser du bilde av innemodellen til Mitsubishi Uwano 6300 hengende i stua.

Lager denne populære varmepumpen fra Mitsubishi mye lyd?

Mitsubishi Uwano 6300 er en svært stillegående modell som avgir knappe 19 dB(A) i stillemodus. Det betyr at du omtrent ikke vil kunne høre den. Viftene vil riktignok lage mer lyd under rask oppvarming. Varmepumpen er likevel utviklet for et behagelig lydnivå. Så lenge den monteres på et fornuftig sted, vil du nok ikke sjeneres av varmepumpen.

Denne populære varmepumpen fra Mitsubishi kan som sagt varme opp store rom veldig raskt. Selv om viftene lager mer lyd, trenger de ikke å jobbe så veldig lenge før du kan aktivere stillemodus igjen. Du kan dessuten bruke både timer og app til å varme opp boligen på gitte tidspunkt, for eksempel rett før du kommer hjem fra jobb.

Hva koster Mitsubishi Uwano 6300?

Prisen på Mitsubishi Uwano 6300 er ca. 24 000 kr, inkludert standard montering. Prisen vil likevel variere mellom ulike forhandlere. Monteringskostnadene kan også bli høyere, dersom montøren må utføre merarbeid. Eksempler på dette er lang kjøreavstand, samt lang avstand mellom innedel og utedel.

Vi anbefaler derfor at du kontakter ulike forhandlere for Mitsubishi-varmepumper for å få et godt tilbud. Du kan dermed sammenligne prisen på Mitsubishi Uwano 6300 i ro og mak, slik at du får et godt kjøp. Be gjerne montøren om et tilbud som inkluderer service de første årene.

Hvor mye penger sparer jeg ved å kjøpe Mitsubishi-varmepumper?

En standard enebolig kan spare ca. 4700 kr i året ved å bytte til en energieffektiv varmepumpe. Det betyr at du kan raskt tjene inn igjen Mitsubishi-varmepumpen din. Hvor mye du sparer vil avhenge av både ditt varmebehov og hvilken varmepumpe du velger.

Det er viktig å velge en varmepumpe med rett ytelse i forhold til boligen din. Dersom ytelsen er for lav i henhold til varmebehovet, må viftene jobbe hardt for å opprettholde varme. Dette krever mer strøm, samt fører til økt slitasje. Montøren vil kunne vurdere dette på forhånd. 

Her kan du lese mer om Mitsubishi varmepumper.

Bruk derfor befaringen til å sikre deg at Mitsubishi Uwano 6300 er den beste varmepumpen for deg. Lykke til!