FULL KONTROLL: En smart varmepumpe med WIFI kan du styre gjennom appen på mobilen din – uansett hvor i landet du er.
Sist oppdatert: 4. august 2024
Ser du etter en smart varmepumpe med WiFi? Da har du kommet til rett sted. Vi ser nærmere på hvordan du finner gode tilbud, hvordan du velger rett modell og tipser deg om populære merker og modeller.
En smart varmepumpe med WiFi er utrolig praktisk, ettersom du kan fjernstyre den fra omtrent overalt i verden. Du trenger kun å koble varmepumpen til WiFi og laste ned en tilhørende app på telefonen. Enkelte strømselskaper lar deg legge til varmepumper i appen deres, slik at varmen blir automatisk justert i henhold til værmelding og strømpriser. Du kan spare endel penger på oppvarming ved hjelp av smart varmestyring.
Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Helt gratis og uforpliktende.
Det er også mulig å redusere strømkostnadene dine ved å fjernstyre varmepumpen. For eksempel, skru ned temperaturen før du reiser vekk for å spare strøm mens du er borte. Deretter kan du bare logge inn i appen når du er på vei hjem for å guffe opp temperaturen. Du ankommer en deilig og varm bolig, uten å ha brukt masse strøm mens du var borte.
Fjernstyring er også veldig praktisk for deg som har varmepumpe på hytta. Det er lurt å alltid ha litt varme på i hytten for å unngå skader mens du er borte. For eksempel, det er både dyrt og kjedelig å finne sprukne rør på hytta etter en kald vinter.
Varmepumpe bruker veldig lite strøm, samtidig som du kan føle deg trygg på at hytta er varm nok til å unngå skader. De fleste varmepumper kan stilles inn på en såkalt vedlikeholdsvarme på ca. 10 grader. Du skrur enkelt opp til foretrukken temperatur via appen før du reiser på hytta.
De fleste varmepumpemerker tilbyr en rekke praktiske funksjoner inne i appen. Nøyaktig hva du kan gjøre i appen vil avhenge av varmepumpemodell og merke. Typiske funksjoner inkluderer blant annet:
Det kan også være mulig å styre luftrensingen i boligen via appen. De fleste moderne varmepumper har nemlig avansert luftrensing og filtre som fjerner bakterier, pollen, støv og lignende fra luften innendørs. Appen er på mange måter en fjernkontroll som kan brukes også når du ikke er hjemme.
De fleste varmepumpeleverandører tilbyr varmepumper med integrert WiFi i ulike prisklasser. Du bør derfor ikke ha noen problemer med å finne en modell som passer for dine behov. Her ser vi nærmere på noen populære merker og modeller som finnes på markedet i dag.
Mitsubishi Kaiteki: full av avanserte funksjoner
Mitsubishi Kaiteki er en bestselgende varmepumpe med innebygget WiFi. Avhengig av hvilken størrelse du trenger, koster den ca. 25 000 kr. Det er en allsidig varmepumpe som kan passe for de fleste boliger. Designet er stilfullt og moderne, og du kan velge mellom flere lekre farger. Du får også med andre avanserte funksjoner som nattmodus, I-See sensor, varmespreder og doble luftspjeld.
Daikin Synergi: for deg med smarthus
Daikin Synergi er varmepumpen for deg med smarthus. Varmepumpen har integrert WiFi og kan kobles til Google Home. Du kan også bruke talestyring til å regulere varmepumpen, enten ved hjelp av Google Home eller Amazon Alexa. Prisen på Synergi starter fra ca. 22 000 kr og opp, uten montering. Denne populære Daikin-modellen er kraftig og tåler nordiske vintre.
Panasonic Flagship: høytytende og kraftig varmepumpe
Panasonic Flagship er en smart varmepumpe med WiFi for deg som bor i en større bolig. Modellen er svært kraftig og tåler veldig lave utetemperaturer. En tredjepart testet varmepumpen helt ned i 35 minusgrader. Du får med en praktisk app med nyttige funksjoner som for eksempel statistikk over forbruk.
Dette var bare tre eksempler på populære, smarte varmepumper med WiFi. Det finnes mange flere modeller på markedet som det er verdt å ta en titt på. Hvis du føler deg i tvil om hva du bør velge, kan en dyktig forhandler hjelpe deg. De fleste varmepumpeforhandlere eller montørene har masse god kunnskap og kan gi deg råd basert på dine behov.
Husk at det ikke alltid er nødvendig å velge den dyreste modellen for å få en god og pålitelig varmepumpe. Det viktigste er at du velger en modell med de funksjonene og egenskapene du har bruk for i din bolig.
Det er ganske enkelt å finne en smart varmepumpe med innebygget WiFi. Det er imidlertid svært viktig at varmepumpen er kraftig nok til å varme opp boligen din, uten å trekke for mye strøm. Jo hardere viftene må jobbe, desto mer strøm bruker varmepumpen. I tillegg reduseres komforten, ettersom viftene bråker mer og boligen ikke blir varm nok.
På samme måte kan det være bortkastet å kjøpe en stor og kraftig modell til å varme opp en liten leilighet. Du bør derfor begynne med å vurdere hvilken ytelse du trenger. Er boligen godt isolert? Hvor stort areal skal varmes opp? Er det flere etasjer i boligen? Har du stort varmetap? Hvor kaldt blir det der du bor om vinteren?
Svaret på disse spørsmålene vil indikere hvor kraftig varmepumpen bør være. De fleste modeller fås i ulike størrelser. Det beste du kan gjøre er å innhente tilbud fra ulike varmepumpeforhandlere. Montørene deres vil komme på befaring hos deg, slik at de kan hjelpe deg med å velge riktig størrelse. De kan også komme med forslag til aktuelle modeller med WiFi som har rett ytelse for deg.
Hva gjør du om du har funnet den perfekte varmepumpen på alle måter — men den mangler WiFi? De gode nyhetene er at mange forhandlere selger adaptere som lar deg koble varmepumpen på nett, selv om den ikke har integrert WiFi. Dermed kan du gjøre “vanlige” varmepumper litt smartere og fjernstyre dem via en app likevel.
Det finnes også løsninger hvor du kan styre temperaturen ved å sende SMS, fremfor å bruke WiFi. Dette kan være et godt alternativ for deg som ikke har WiFi, for eksempel hvis du har en hytte på fjellet som ligger utenfor dekningsområde eller du ikke vil ha et løpende abonnement på internett.
Smarte varmepumper med WiFi finnes i forskjellige prisklasser. Det er derfor ikke et problem å finne en passende modell, selv om du ønsker en liten og billig modell. I tillegg finnes de fleste modeller i ulike størrelser og styrker. Jo kraftigere varmepumpe, desto mer koster den som regel. Det er likevel viktig å ikke kjøpe en altfor “svak” varmepumpe for boligen din.
Wilfa er et godt eksempel på et merke som tilbyr varmepumper med WiFi fra ca. 15 000 kr og opp. De fleste andre varmepumpemerkene tilbyr moderne og avanserte modeller fra ca. 20 000 kr og opp. De dyreste koster mellom 30 000-40 000 kr. Det er likevel viktig å få befaring og tilbud fra ulike forhandlere for å finne den rette modellen til den beste prisen.
Det er viktig å merke seg at disse prisene ikke inkluderer montering. Standard montering koster ca. 5000-6000 kr og kommer i tillegg til selve varmepumpen. Monteringskostnadene kan i noen tilfeller være høyere, for eksempel hvis det er stor avstand mellom innedel og utedel. Det kan også koste mer å montere flere innedeler til én utedel.
Fra tid til annen får vi henvendelser av folk som mener wifisystemet ikke fungerer. Ofte er det småting som gjør at det ikke fungerer. For det første kan det være noe galt med wifien i seg selv. Rett og slett at det er for dårlig dekning, du har glemt å montere selve varmepumpen til wifi i hjemmet, at du har installert en VPN som forstyrrer tilkoblingen eller lignende. Dette er det første du burde undersøke, før du gjør videre feilsøk.
Andre mer kompliserte feil kan være at det rett og slett er en feil på selve varmepumpen. Isåfall må en profesjonell montør komme å se på varmepumpen, for å se om det er noe feil. I noen tilfeller må varmepumpen monteres et annet sted i hjemmet, men dette tilhører sjeldenhetene. Som oftest opplever vi at det er relativt enkelt å gjøre feilsøk for å fikse problemet.
Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Helt gratis og uforpliktende.
Vi har allerede nevnt at du kan få hjelp av forhandlere og montører til å velge rett modell for deg. Det beste er å innhente forslag og tilbud fra minst tre forskjellige aktører. Den enkleste måten å finne gode tilbud på smarte varmepumper er ved å bruke en anbudstjeneste. Da trenger du bare å sende inn opplysningene dine én gang.
Vi anbefaler at du skriver litt om hva du vil ha, enten det er spesifikke merker eller funksjoner som WiFi. Dette gjør det lettere for forhandlerne å sende deg riktig informasjon. I tillegg bør du fortelle litt om boligen din, samt oppgi kontaktdetaljer. Du trenger ikke å bruke så altfor mye tid på dette – skjemaet er kort og sendes inn på noen få minutter.
Alle tilbudene du mottar er gratis og uforpliktende. Du bestemmer selv om du vil takke ja til befaring eller ikke. Dersom du finner en anbudstjeneste for varmepumper som ønsker betaling, bør du være skeptisk. Anbudstjenester som er seriøse tar ikke betalt for å sende deg tilbud fra forhandlere.
Så lenge du har tilgang til internett, så kan du fjernstyre en varmepumpe med WiFi. Du trenger ikke å være hjemme for å slå den på eller endre temperaturen.
En varmepumpe med WiFi gir deg mulighet for å fjernstyre den, noe som kan være veldig praktisk. Du slipper å bekymre deg for å glemme å slå den av eller på, og kan enkelt endre temperaturen hvis det blir for varmt eller kaldt.
Det finnes mange forskjellige, smarte varmepumper på markedet, så det er viktig å velge den som passer best til dine behov. Du bør vurdere størrelsen på rommet/huset du har, hvor ofte du bruker varmepumpen og om du ønsker å fjernstyre den.